divendres, 6 de maig del 2011

Units pel poble vol dotar al poble d’una programació cultural estable i de qualitat


La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, ha explicat com entre les propostes per al municipi, està dotar-lo d’una programació cultural estable, aprofitant al màxim els edificis públics actuals.

Segons l’aposta d’aquesta candidatura, el poble compta amb edificis amb gran potencial com el Casal Jove, la Casa de la Cultura ( Escoles Velles) o el local nou de darrere l’ambulatori de la Ribera, que amb un mínima actuació i condicionament, serien òptims per poder programar de manera periòdica cursos, conferències, xerrades, projeccions, jornades cultural i tot tipus d’activitats que són les que donen qualitat de vida al municipi.

Per a Units pel poble, aquest tipus d’activitats depen molt més de la voluntat de l’ajuntament que no de la capacitat econòmica, ja que moltes d’aquestes activitats es podrien fer signant convenis amb altres administracions o entitats com ara la UJI per poder impartir cursos com es fan en altres municipis, i posar a Cabanes i la Ribera dins del circuit cultural de les comarques de Castelló ( la UJI fa jornades i cursos en molts pobles, la Diputació té materials que circulen per les comarques, tot és voluntat de fer-ho).

Allò important no és fer un nou edifici i gastar del pressupost, sinó per exemple, si el Casal Jove té el material per fer projeccions, que es sàpiga que cada 15 dies, o cada cap de setmana, hi pot haver una activitat oberta a tot el poble; si hi ha aules buides en la Casa de la Cultura, que es puga sonoritzar i moblar en condicions per poder impartir classes, conferències i xerrades. Pobles del voltant, amb menys població, recursos econòmics i espais dotacionals, tenen un agenda cultural a anys llum de l’erm actual del poble en aquesta matèria.

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu! http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada