dimarts, 3 de maig del 2011

Cabanes i la Ribera: Units pel poble proposa aplicar criteris objectius per mantindre la xarxa de camins del terme






La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, du també en el seu programa electoral aplicar a partir d’ara un criteri objectiu i racional a l’hora de mantindre i restaurar els camins del terme municipal.

Segons Units pel Poble, al comptar en un dels termes municipals més extensos de les comarques de Castelló, el tindre en condicions tots els camins del municipi és prou complicat, però la falta d’un criteri objectiu fa que molts d’ells estiguen abandonats i en un estat de conservació deplorable, i altres fins i tot quitranats, sent a hores d’ara l’únic criteri no l’estat i necessitat, ni el trànsit real, ni la urgència, sinó massa vegades interessos personals.

Per a la candidatura de Cabanes i la Ribera, en un poble amb un alt component agrícola, mantindre aquestes vies tradicionals en òptimes condicions és de vital importància, i també ho ha de ser per posar en valor un turisme alternatiu basant en l’ample potencial dels espais naturals i paisatgístics “ tenim exemples de pobles del voltant, on l’estat dels camins és envejable, i l’exemple de Cabanes i la Ribera, on depèn a qui interesse, els camins poden estar perfectes, o transformats en un pedregal.

Com ha exemple d’aquesta manca de control s’ha posat la destrucció causada recentment en ple paratge del Desert de les Palmes, per arrasar la màquina municipal amb bona part de l’arbrat a l’ampliar molt més enllà de les necessitats reals un camí d’accés a ametlers, aquesta actuació bàrbara, suposarà que amb les primeres pluges el que abans era un camí practicable ara serà un pedregal, al no poder mantindre’s la terra per falta de compatació, mentre es feia aquesta actuació inecessària, altres camins que fa anys haurien de ser arreglats continuen intransitables.

Cabanes compta amb la maquinària i l’operari per mantindre els camins en condicions, i si ara no es fa com toca no és per culpa d’aquest treballador, sinó per unes directrius polítiques arbitràries i errònies.

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!

http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com

2 comentaris:

  1. A més dels camins del terme, es de vital importància la xarxa de sendes i camins pecuàris que complementen l'accés als paratges i miradors, vertaderes joies del nostre poble i que, degut al canvi de model, amb la ramaderia trashumant pràcticament en l'oblit, acabaràn perdent-se deixant inaccessibles albencs, coves, runes, barrancs, miradors naturals... Tal vegada, l'excesiva protecció de la natura (prohibint per exemple les rutes amb moto de muntanya), està jugant en contra d'aquestes "xarxes de segona", ja que el normal circular d'esportistes per sendes i camins de ramat podria ser un excel.lent antídot, a mode de "ramat trashumant del segle XXI", que paliara la seva desaparició. La pregunta és, ¿podria plantejar-se alguna mena de pla de protecció per a questes xarxes, que tanta importància tenen per a un terme com el de Cabanes?

    ResponElimina
  2. molt bona observació, tota la raó del món, ens ho apuntem

    ResponElimina