divendres, 13 de maig del 2011

“Ara, la Ribera”: Units pel Poble adquireix un compromís amb la Ribera per superar els anys d’oblit


CABANES 14 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, ha avançat avui que el proper diumenge dia 15, a les 18:00 hores, presentarà l’edifici polifuncional de la Venta ( darrere de l’Ambulatori), la seua proposta per a la Ribera.

Ara, la Ribera”, és un compromís ètic que adquireix la candidatura, la qual compta a gent molt representativa d’aquests nuclis disseminats de població, per superar els anys d’oblit que s’ha practicat des dels successius ajuntaments cap als districtes costaners del terme. A hores d’ara, tot i ser una font d’ingressos molt important per a l’economia local, ( tots els negocis muntats al voltant de la N-340; grans restaurants, gasolineres, clubs, ceràmica...etc, o l’àrea de l’AP7) les inversions són molt limitades i sempre atorgades de manera patrimonialista quasi com si ho pagara l’alcalde o el regidor de la zona de la seua butxaca o els fera un favor personal.

Per a Units pel Poble “ Ara, la Ribera” és una prioritat; baix la filosofia de que si tots som veïns del mateix poble, si tots paguem els mateixos impostos, tots hem de tindre els mateixos drets i prestacions.

Entre les propostes estan;

- DEPENDÈNCIES MUNICIPALS Millorar l’atenció de l’ajuntament a les dependències de la Venta ( i això vol dir no sols ampliar el horari i dies en el qual hi haja personal, sinó que el servei siga efectiu i no obligue a cap veí a pujar a l’ajuntament per resoldre cap problema burocràtic, com passa ara).

- Dotar a la Ribera almenys d’un servei de ludoteca en vistes de tindre la pròpia escola infantil com Cabanes

- Aprofitar al màxim l’edifici polifuncional de la Venta, amb programació sociocultural i esportiva, adquisició de materials (extensió de la biblioteca municipal, per exemple)

- Una revisió del PGOU que permeta als nuclis de la Venta, Estació, Ventorrillo o l’Empalme créixer sosteniblement i anar connectant-se entre ells ( el PGOU ara en tramitació ho impedeix completament fer afavorir els PAIS en marxa)

- Fer complir al promotor del PAI aprovat pel PSOE i el PP a Torre de la Sal amb totes les seues obligacions; retornar el camp de futbol, complir amb les qualitats promeses, amb els terminis marcats i mantindre els terrenys en condicions de salubritat i neteja exigibles.

- El pas de la N-340 per dins dels nuclis urbans és un dels greus problemes que pateix aquesta zona; accidents, inseguretat, molèsties; Carreteres va aprovar el PAI Torre de la Sal condicionat a tindre un bon accés des de la N-340, i això suposava fer un pas elevat per a vehicles i vianants, que curiosament, ha de costejar tot el poble, i no el promotor del PAI, tot i això, es va redactar un projecte, que s’ha pagat, i com tot, ha quedat en no res, ( quan abans es demanava aquest pont per als veïns, es deia que l’ajuntament no tenia diners, però quan el va demanar el promotor del PAI, tot eres facilitats). A hores d’ara, els xiquets i xiquetes per anar a escola han de crear la N-340 per agarrar l’autobús, per anar a la platja s’ha de creuar la N-340 . Millorar la segueretat en el pas de la N-340 pels nuclis poblats ( estudiar la viabilitat de semafors de velocitat o per a vianants)

- Declarar Bé de Rellevància Local aquells nuclis de població amenaçat per l’urbanisme salvatge, si hi ha consens amb els veïns, com ara el Broseral

- El nou PGOU planteja una zona industrial junt a l’AP7, proposta que com totes, es troben completament paralitzades. Cal apostar per un viver d’empreses, amb sòl destinat per a les menudes indústries amb incentius pera les que contracten a gent del terme.

- Fer cursos de formació a la Ribera per a la gent a l’atur, perquè no haguen d’agafar el cotxe per anar a altre municipis o inclòs pujar a Cabanes si es feren allà ( els aturats no poden permitir-se el luxe de malgastar en combustible)

- Correus acaba de suprimir l’horari d’oficina del dissabte, que era el dia que molts veïns que treballen entre setmana podrien passar a replegar correspondència o fer enviaments certificats, cal buscar una solució a aquesta situació.

- Millorar la comunicació en transport públic, la connexió amb Cabanes, o amb els pobles veïns com Orpesa o Torreblanca és molt deficitària, i seria, a més de molt positiva per al turisme compartit en aquests municipis, vital per garantir la qualitat de vida dels veïns, o pels xiquets que van a escola a altres pobles.

- Dotar a tots els nuclis de població de la Ribera de contenidors de paper, vidre i plàstic; en l’actualitat no hi han, tot i que es paga la mateixa barbaritat pel transport i tractament dels residus.

- Millorar la neteja de tots ells carreres de la Ribera.

- Eliminar el cablejat d’alta tensió.

- Tindre cura i manteniment dels camins, no sols dels clots que puguen tindre, sinó també de la neteja dels marges per tindre visibilitat.

- Dotar als distints nuclis de zones verdes, com ara condicionar el Pou de la Nina.

- Revisió de la senyalització dels carrers ( els robatoris de la senyalització fa que queden sols restes perilloses sobre la via pública, i ocasiona igualment confusió entre els conductors)

- Millorar l’enllumenat públic, realment deficient en zones com el PAI de Torre de la Sa o El Reiet-Riberamarm optant per sistemes de baix consum com el LED.

- Buscar una solució definitiva a la urbanització Reiet-Riberamar ( enllumenat, senyalització d’accessos, arreglar els carrers, mantindre neta la zona, desenvolupar el solar cedit pels veïns com centre Social.

- Finalitzar les obres de canalització de les aigües residuals de tota la Ribera.

- Aprofitar el potencial turístic del Prat ,donant-li màxima difusió, col·laboració amb la Conselleria, edició de guies..etc

- Crear un parc arqueològic a Torre de la Sal, amb col·laboració amb el promotor del PAI per posar-lo com referent turístic.

- Buscar una solució definitiva a la regeneració de la Platja de Torre de la Sal, i també a la del cudolar,.que no siga tirar camions de terra que se’n du cada temporal, crear espigons respectuosos i solucions a llarg termini.

- Defensa del manteniment íntegre del poblat mariner de la Torre de la Sal.

- Programar un horari de visita a les quatre torres vigia, a l’esglèsia d’Albalat i inclòs els Castell ( la llei marca un mínim mensual per a tots els BIC’s), i dotar a l’esglèsia d’una programació cultural puntual. I condicionant els voltants de tots els BICs amb ombres, mobiliari, papereres, panells informatius..etc, i programa excursions per aquest conjunt defensiu.

- Treballar per recuperar l’estació de la Ribera, per a trens regionals o usos futurs.

- Millorar les instal·lacions esportives.( pàdel, tenis), centre de bussegi, delimitar la zona d’accés d’embarcacions menudes tipus kayak o vela llegurea

- Demanar la instal·lació de renta peus en la platja.

- revocar tota decisió realitzada per l’actual Alcalde que perjudique els interessos del poble i de la la Ribera.

- Sol·licitar per la Ribera acollir-se als plans de reforma de les zones perifèriques perquè els veïns puguen acollir-se als ajuts institucionals per arreglar les vivendes.

- Fer tot el possible per tindre un ambulatori en condicions, tant d’espai com de materials, personal i horaris.

- Dur el Ple de l’ajuntament a la Ribera, quan s’hagen de tractar temes molt importants per a aquells nuclis, i que la gent puga assistir.

- Habilitar espais públics o simbòlics ( edifici municipal, esglèsia Albalat, plaça del passeig marítim) com a zona per poder oficialitzar celebracions civils (matrimonis, batejos civils, funerals laics..etc)

- Demanar als cossos de seguretat de l’Estat (Guàrdia Civil) una major presència, per a que encara que de manera dissuasòria, hi haja més sensació de seguretat davant l’onada dels robatoris)

- Ampliar als nuclis de la Ribera, la zona wifi.

- Crear marques de qualitat per facilitar la venda de productes agrícoles de la Ribera

Açó és sols un resum, d’una ambiciosa proposta per donar a la Ribera el que li pertoca.

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!

http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada