dijous, 12 d’abril del 2012

Cabanes: el PP no respon el recurs de reposició per les pròrrogues irregulars de les obres de la CV-10, i l’empresa ja deu 85.306 euros al poble.


12 de abril  de 2012. El grup municipal d’Units pel poble va presentar un recurs de reposició contra les pròrrogues irregulars donades per l’equip de govern a l’empresa adjudicatària de les obres de la CV-10, Aquests obres havien d’estar acabades en 5 de setembre, i l’empresa hauria de pagar al poble, segons el contracte per incompliments, una quantitat que a data d’avui ascendeix a 85.306 euros.
            El recurs de reposició es va presentar en data 23 de febrer de 2012, i l’equip de govern tenia un mes per respondre’l, i ha optat pel silenci, al no tindre cap argument legal per desmuntar aquest recurs. Ara, s’obri automàticament la via contenciosos administrativa.
            Units recorda que l'Ajuntament de Cabanes va signar contracte per a l'execució de l'obra pavimentació travessia casc urbà carretera cv-10 a Cabanes (amb la UTE CABANES TRAVESSIA CV-10 (BECSA S.A.U- PIEDRAS NATURALES RAVI SL), amb les condicions i clàusules que es reflecteixen en ell, entre elles la 5 “ Durada del Contracte d'obres serà de SIS mesos. L'execució del contracte d'obres es començarà amb el acte de comprovació del replanteig”. O en la clàusula tercera “ el contracte s'executarà en el termini de 4,5 mesos a explicar des de la data de l'Acta de Comprovació de Replanteig”


Segons el Director d'obres Carlos Rubio Rubio, la signatura de l'acta de comprovació del replanteig és de data 20 a abril de 2011” i per tant, la data de lliurament de les obres es fixa, segons les condicions, en data 5 de setembre de 2011.

En data 20 de setembre de 2011, 15 dies després de finalitzar el termini marcat( 5 de setembre) , la UTE presenta sol·licitud d'ampliació en el termini d'execució de les obra de 75 dies naturals, i se li concedeix termini fins a l'el 30 de novembre de 2011.

En data 09 de gener de 2012, la UTE S, sol·licita nova pròrroga d'obres fins al 31 de març (la sol·licita més d'un mes després d'haver expirat el segon termini marcat)

Les dues pròrrogues concedides (i possiblement les posteriors, d'existir) s'han concedit vulnerat la normativa vigent. El primer termini de lliurament era el 5 de setembre, com hem vist, i el segon, el 30 de novembre. En ambdues dates no havia acabat l'execució de l'obra i, malgrat açò, abans de l'expiració d'aquest termini no va ser acordada la seua pròrroga: ni la va demanar el contractista ni la va decretar l'Administració, vulnerant el que diu la Llei de Contractes del Sector públic aplicable al contracte que ens ocupa, ja que les pròrrogues s'han de sol·licitar i concedir, sempre, abans d'expirar el termini del contracte,

Si les penalitats diàries a aplicar són, segons el contracte signat i la legislació de referència, en la proporció de 0,20 euros per cada 1.000 euros del preu del contracte, sent el contracte d'1.938.788,80 euros, cada dia d'incompliment suposaria una penalització de 387’75776 euros i a data d'avui, 12 d’abril  , són 220  dies a explicar des del 5 de setembre, la sanció aplicable seria de 85.306 euros euros, quantitat que l'equip de govern de moment declina de reclamar. En l'últim ple de l'ajuntament, van votar en contra d'esmenar les pròrrogues il·legals i exigir a l'empresa responsabilitats.
Units pel Poble va presentar un recurs de reposició contra les pròrrogues, perquè si es concedien com correctes, l’ajuntament perdia la possibilitat de poder demanar responsabilitats per incompliments a l’empresa. L’equip de govern, al no tindre arguments, no ha respost. Les obres estan, 8 mesos després d’allò acordat, en fase de quasi finalització, poden rebre-la l’ajuntament en els propers dies


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada