dijous, 10 de novembre del 2011

Cabanes: el PP du des d’Agost sense explicar a l’oposició el projecte de reformes al Calvari, tot i haver-se aprovat per ple




Cabanes: el PP du des d’Agost sense explicar a l’oposició el projecte de reformes al Calvari, tot i haver-se aprovat per ple

Cabanes. 10 de novembre de 2011.

El grup municipal d’Units pel Poble ha lamentat que l’equip de govern continue sense donar explicacions sobre el projecte del conveni amb el Ministeri de Foment per recuperar l’antiga “església del cementeri”(calvari) després de que aquest passara per el ple ordinari de finals d’agost.

El PP, en aquell moment no va ser capaç de respondre ni a una sola de les preguntes formulades, i van dir que es respondria per escrit , opció que obliga a fer-lo abans del següent ple. El ple posterior es va fer, i les respostes sense donar-

- No sabem encara perquè reiteren referir-se al projecte com església del cementeri, quan mai ha tingut res a vore ( el calvari mai ha tingut les funcions de Cementeri, que està a l’altra banda del casc urbà, i el cementeri mai ha tingut esglèsia).

- Després de requerir informació a l’equip de govern, sí que van tindre pressa en fer-se unes curioses fotografies als peus del crist de calvari en actitud mística, però no en donar compte del projecte.

- Continuen informat de qui és titularitat l’edifici ( i per tant, si era de l’església si aquesta havia autoritzat a l’ajuntament a signar un conveni amb Foment).

- Aquest projecte no ha passat mai per cap comissió informativa d’urbanisme, i continuen sense explicar l’ús que es pensa donar a aquest edifici després d’una inversió pública tant important, ni s’informa sobre els contactes que han pogut haver amb el Ministeri.

Units pel Poble, continua sense poder valorar si aquest projecte és positiu o no al no tindre la més mínima informació sobre ell, tot i haver estat aprovat pel Ple amb els vots del del PP, i es desconeix els paràmetres que ha dut al PP a triar aquest monument i no un altre, per acollir-se a aquest ajut ministerial.

La Llei 4/1998 del Patrimoni Cultural Valencià atorga el distintiu de Bé Immoble de Rellevància Local ( categoria de monuments d’interés local) als calvaris anteriors al 1940.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada